lørdag 3. juli 2010

Eg elska ho

Jeg blir ikke helt klok på hva jeg synes om Anna Gavaldas bøker. Mens jeg leser dem, så synes jeg egentlig det er ganske kjedelig, det er skjelden jeg leser mer enn 10 sider av gangen, så blir jeg lei og legger boka fra meg. Men så tar jeg meg i å lure på hvordan det går med disse personene, og plukker opp boka på nytt...

Eg elska ho fant jeg i bokhylla da jeg skulle pakke ned før flytting - sånn er det når det blir mange bøker, og speiselt sånne som har kommet som gratis gaver fra bokklubber, det er ikke alltid jeg har oversikt. Men jeg hørte Saman er ein mindre aleine i fjor sommer på digibok, og den syntes jeg var OK, så jeg tenkte jeg fikk gi denne også en sjanse.

Chloé er blitt forlatt av sin ektemann til fordel for ei elskerinne. Hun tar med seg sine to dørtre og av alle sin svigerfar, som hun har et mildt sagt anstrengt forholdt til, og reiser til svigerfamiliens feriehus for å komme seg vekk en stund. Hele boka irriterer det meg at hun reiser dit og sammen med ham, for meg gir det ikke mening. Hvis du vil komme over din utro eketemann, så reiser du vel ikke vekk med hans inneslutta og strenge far? Uansett, de to begynner å snakke, og gjennom hans fortellinger om sitt liv får Chloé ny innsikt til å gå vidre med sitt.

Tittel: Eg elska ho
Forfatter: Anna Gavalda
Startet: 22.06.10
Avsluttet: 1.7.10
Språk: norsk (nynorsk), oversatt fra fransk
Format: innbundet

2 kommentarer:

  1. Hun elsker jo det huset, og vet at hun aldri kan dra tilbake dit igjen. Derfor drar hun dit en siste gang.

    SvarSlett