søndag 14. februar 2010

Sepulchre


Endelig er jeg ferdig med Sepulchre. Jeg skriver endelig, for det føles som jeg har brukt en evighet på denne boka. Først hadde jeg problemer med å komme i gang – etter at jeg hadde lest Help satt historien og personene igjen i hodet mitt i flere dager, og a er det vanskelig å sette seg inn i en ny fortelling. I tillegg er det i Sepulchre brukt en del fransk, og de skjønner jeg minimalt av. Det var litt frustrerende at mange av de viktige kluene i historien nettopp kom på et språk jeg ikke skjønner, selv om jeg for så vidt stort sett fikk med meg helheten.


Jeg har litt blandete følelser til spøkelseshistorier, eller alle typer historier som tar for seg alternative verdener og overnaturlige fenomener. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke – rett og slett fordi jeg ikke tror på historien. Sepulchre vaker akkurat på grensa. Jeg greier ikke helt å kjøpe at en skeptiker av en amerikansk forsker og forfatter i løpet av bare noen dager skal begynne å tro at hun kan se spøkelser og påvirke historien ved hjelp av noen tarotkort.


Jeg synes Mosse skiver godt, og jeg følte virkelig at hun greide å beskrive stedene og situasjonene så jeg kunne se dem for meg – det er alltid et stort pluss når det gjelder å få meg til å like en bok.


Vil jeg anbefale boka for andre? Vel, om du har et par år fra skolen med fransk, så er det sikkert nok til at irritasjonen over å ikke skjønne alt forsvinner. Liker du bøker med overnaturlige fenomener, så er dette noe av det bedre jeg har lest – da er det bare å sette i gang! 


Tittel: Sepulchre
Forfatter: Kate Mosse
Startet: 11.1.10
Avsluttet: 14.2.10
Språk: engelsk
Format: Amazon Kindle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar