mandag 22. september 2008

Flervalgstester som puggehjelp (les: repetisjon)

Det er en kjent sak at noen ting bare må pugges! Det hjelper ikke å lære tysk grammatikk om du ikke kan ordforrådet. En matematisk formel er og blir en formel, at π = 3,14 må vi nødvendigvis bare godta. Så langt er det vel ingen som har syntes det var moro å pugge, men det finnes flere teknikker for å gjøre det litt mindre kjedelig. Bildekort, lagkonkurranser og brettspill er eksempler på teknikker som har vært i bruk i klasserommet. Men når elevene skal repetere alene hjemme er det flere av disse teknikkene som utelukkes.

Jeg lagde for en tid tilbake en frivillig flervalgstest i It'sLearning for mine elever før en prøve hvor de skulle testes i om de hadde lært betydningen av nye faguttrykk. Jeg lot dem få mange forsøk, og etter hvert forsøk kunne de se fasiten og hvor mange prosent rett de hadde svart. Nesten alle elevene gjorde testen! Og de aller fleste prøvde flere ganger ? helt til de fikk alt rett.
Resultatet på prøven viste også at karaktersnittet i klassen økte i forhold til da de bare hadde læreboka å forholde seg til. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar